Spørsmål og svar

Her finner du spørsmål og svar oversikten

 

 

Heldigvis finnes det mer diskrete måter å gjøre styrkeøvelser for rygg på jobb enn å ta fram manualer og løfte en stang med flere titalls kilo, eller å installere en romaskin i vrimlearealet. Du trenger ikke ta alt ut mens du er på jobb, men det hjelper mye å gjøre noen små øvelser i løpet av arbeidsdagen.

Det er flere måter du kan trene din rygg på, også når du er på jobb. En måte kan være å bruke en treningsstol for å trene bevegeligheten i ryggen. Dersom du leser eller ser videoer på jobb, kan du trene ryggen samtidig som du gjør noe jobbrelatert. Kanskje alle på jobben kan sitte på treningsstoler under interne møter?

Du kan gjøre ryggøvelser på jobb på flere måter. Ryggen består av tre hovedmuskelgrupper, og du kan trene hver av disse muskelgruppene. Du kan for eksempel bruke vekter eller robevegelser. Det er kanskje ikke så lett å sette av tid og finne plass til å utføre øvelser for rygg på jobb, så derfor anbefaler vi å gjøre noen enkle ryggøvelser med tilpassede kontormøbler.

Det er heldigvis mange ting du kan gjøre for å beholde en frisk rygg i jobben. Det viktigste tiltaket for en frisk rygg er å variere stillingene dine og være i bevegelse. Du bør ikke belaste ryggsøylen unødig om du vil holde ryggen din frisk og smidig.

Dersom du plages med ryggsmerter i venstre side, kan det tenktes at du trenger litt ekstra støtte på den siden.

Hvis du har svai rygg, kan det kanskje være godt å ha litt ekstra støtte i ryggen. Med en ergonomisk tilpasset kontorstol vil du få en god sittestilling som er tilpasset svai rygg.

Plages du mye med stiv rygg, er det ikke én arbeidsstilling som er å anbefale, men flere. Å variere stilling jevnlig hjelper mot stiv rygg.

Når du er gravid, kan det være belastende å være mye i samme stilling og du kan utvikle ryggsmerter hvis du spenner musklene mye.

Kink i ryggen kan utløses av mange ting. Ryggen kan for eksempel være overbelastet på grunn av sittestillingen, fordi du har løftet tungt eller fordi du har falt.

Mange får vondt i kroppen hvis de jobber mye i en statisk stilling, med ensformige bevegelser eller hvis de har mange tunge løft i løpet av en dag. For mange beskriver dette en helt vanlig arbeidsdag.

Ja, det finnes kontormøbler som kan tilpasses skjev rygg. I alle tilfeller er det best om du tar kontakt med oss direkte og forklarer mer om situasjonen din, slik at vi kan gi best mulig veiledning til deg som har skjev rygg.

Hvis du vil slippe å få betennelse i ryggen på jobb, er det viktig at du er bevisst på din egen arbeidssituasjon. Sitter du for mye? Står og går du mye på hardt underlag? Har du begynt å kjenne at du kan ha betennelse i ryggen?

Hvis du har strekk i ryggen så vil du ha behov for å skifte arbeidsstilling med jevne mellomrom. Hvis du får tilpassede kontormøbler til ditt behov, blir det enklere å gå på jobb med strekk i ryggen.

Har du mye vondt i nakken, er det kanskje fordi du bøyer nakken mye i jobben din. Hvis du har lite variasjon i arbeidsstillingene, vil du fort kunne få vond nakke som et resultat av det.

Hvis du plages med skuldersmerter, trenger du kanskje å variere arbeidsstillingen din litt oftere. Det kan også være andre ting som gjør at du spenner musklene og får smerter i skulder eller nakke, for eksempel at du står på et hardt underlag.

Det er mye du kan gjøre for å forebygge hekseskudd på jobb. Hekseskudd er smerter i nedre del av ryggen som kommer av at kroppen har stått i en skjev stilling eller på en annen måte har blitt overbelastet.

Hvis du har prolaps i nakken, har du kanskje sittet for mye med lut nakke på jobb. Det er lett for at det blir sånn når mye av jobben skjer på PCen eller hvis jobben krever at du ofte har blikket festet nedover.

Hvis arbeidet ditt krever at du vender hodet nedover mye av tiden, er det en sjanse for at du kan få kink i nakken før eller siden. Derfor er det smart å være i forkant av problemene.

Hvis du plages med vond rygg, kan du finne flere alternativer til kontormøbler her. Floor-Tec tilbyr kontormøbler til en rekke ulike yrkesgrupper og arbeidsmiljøer, for i mange bransjer er det vanlig å få vondt i ryggen hvis man ikke gjør tiltak tidsnok.

 

Hvis du plages med nakkesmerter på jobb, bør du gjøre noe med arbeidsstillingen din. Nakkesmerter kan blant annet komme av muskelspenninger, stress og ensformig sittestilling.

Hvis du har prolaps i ryggen så bør du avlaste ryggen så mye du kan. Du kan ha fått prolaps i ryggen på grunn av belastningsskader eller for ensformig arbeidsstilling. Heldigvis er det mange kontormøbler som hjelper mot prolaps i rygg.

Hvis du har vondt i korsryggen, kan det skyldes at du sitter for mye i en stilling, at du går mye på hardt underlag, eller at du på en annen måte pådrar deg smerter i korsryggen.

Hvis du er plaget med lumbago, kan tilpassede kontormøbler være til god hjelp for deg. Vi har et stort utvalg av kontormøbler tilpasset deg som sitter, står og går mye på jobb.

Ryggsmerter kan skyldes mye forskjellig og ulike typer ryggsmerter krever ulik behandling. Floor-tec tilbyr en rekke kontormøbler som motvirker og lindrer ryggsmerter.

KONTAKT OSS
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:

Floor-Tec Norge AS

Bærumsveien 473, 1351 Rud
Telefon: +47 67 17 46 00
E-post: post@floortec.no

Søk som ofte fører til oss